Bereikbaarheid fotosalon gedurende de jaarmarkt

Zaterdag is er jaarmarkt. Een aantal straten zullen afgesloten zijn voor het verkeer. Vooral de Kerkstraat tussen de Peperstraat en de Schoolstraat.

Parkeren in omliggende straten van het dorps­ centrum of op de terreinen van ODTH in de Doelhaagstraat 72 (op zaterdag).

Een parking van 70 wagens kan je vinden aan chalet de Visput, maar niet altijd te bereiken, daar er een kermis opgesteld staat op de Kerkstraat en Markt. 

In tegenstelling tot vorige jaren zal er op zondag geen koers zijn en zal de bereikbaarheid hierdoor een beetje eenvoudiger zijn.

Andere activiteiten tijdens de jaarmarkt op zaterdag 30/9:

https://www.rumst.be/programma-zaterdag

Alle info ivm mobiliteit gedurende het weekend 29/9 – 1/10:

Om alle activiteiten in goede banen te leiden, zullen een aantal verkeerstechnische maatregelen genomen worden op 30 september en 1 oktober.

Op 30 september worden volgende straten of delen ervan ingenomen voor de jaarmarkt en kermis:

  • Kerkstraat, tussen Kerkplein en Schoolstraat: veetentoonstelling paarden
  • Schoolstraat, tussen inrit WZC Sint Jozef en Kerkstraat: veetentoonstelling paarden
  • Peperstraat, tussen Markt en inrit WZC Sint Jozef: tentoonstelling oldtimers
  • Statiestraat, tussen Peperstraat en Molenbergstraat: animatie en veetentoonstelling
  • Molenbergstraat, tussen busstation en Veerstraat: braderij
  • Veerstraat, van Molenbergstraat tot Korte Visserstraat: braderij

In de delen van de straten waarin activiteiten plaatsvinden en op het parcours van de kermis geldt een parkeer- en rijverbod.

Omwille van de werken in de Veerstraat zal verkeer van en naar de Markt en (Korte) Vissersstraat helaas niet mogelijk zijn gedurende de jaarmarkt op zaterdag 30 september tot 16 uur. Langswoners die de wagen op zaterdag 30 september nodig hebben, plaatsen hun wagen voor die dag op een andere plaats. Bij het bedrijf ODTH in de Doelhaagstraat 72 worden 50 parkeerplaatsen ter beschikking gesteld tijdens de jaarmarkt.  

Vanaf zaterdag 16 uur en op zondag is de Peperstraat terug vrij en wordt in de Kerkstraat een nadardoorsteek gemaakt voor verkeer tussen de Markt en de Peperstraat.

In de Vissersstraat en in de zij- en achterliggende straten van de Markt is er tijdelijk tweerichtingsverkeer. Er geldt een parkeerverbod.

Er is tijdelijk tweerichtingsverkeer in het smalle gedeelte van de Nijverheidsstraat om vanuit het Molenveld en A. Braeckmansstraat te kunnen wegrijden uit het centrum.

De inrit van het WZC Sint Jozef in de Peperstraat blijft bereikbaar voor alle verkeer.

De Kerkstraat is doodlopend ter hoogte van het kruispunt met de Schoolstraat.

Hou er rekening mee dat op zaterdag de garages onbereikbaar zijn langs het hele traject van het jaarmarktparcours, in de Vissersstraat, Korte Vissersstraat en op de Markt.  

Op 1 oktober is er een namiddagprogramma in en rond de plaatselijke horeca.

  • De plaatselijke horeca voorziet muzikale animatie.
  • Ter hoogte van het kruispunt Molenbergstraat/Veerstraat is geen doorgang mogelijk.
  • Op het parcours van de kermis en het pleintje in de Veerstraat is er op zondagmiddag van 12 tot 19 uur parkeer- en rijverbod.
  • Omleiding is mogelijk via Vissersstraat – Markt en Peperstraat. In de Vissersstraat en op de Markt blijft ook op zondag tweerichtingsverkeer toegelaten.
error: Inhoud is beveiligd!